Globale Helligdage i December

December måned er fyldt med helligdage over hele verden. Disse helligdage er forskellige fra land til land og har forskellige traditioner og betydninger. I denne artikel vil vi udforske nogle af de globale helligdage i december og deres historie og betydning.

Jul

Jul er en af de mest kendte helligdage i december og fejres over hele verden. Det er en kristen helligdag, der fejrer fødslen af Jesus Kristus. Men selvom julen er en kristen helligdag, fejres den også af mange ikke-kristne som en tid til at give gaver, tilbringe tid med familie og venner og nyde lækker mad og drikke.

I mange lande fejres julen den 24. december med en stor middag og gaver, mens andre lande fejrer den den 25. december. I nogle lande, som f.eks. Sverige og Norge, fejres julen også den 26. december.

Traditioner omkring julen varierer også fra land til land. I nogle lande, som f.eks. USA, er det almindeligt at hænge strømper op på pejsen, mens i andre lande, som f.eks. Tyskland, er det traditionelt at placere gaver under juletræet.

Uanset hvor i verden du fejrer julen, er det en tid til at sprede glæde og være taknemmelig for det, du har.

Hanukkah

Hanukkah er en jødisk helligdag, der fejres i december. Det er også kendt som festen for lysene og fejrer genindvielsen af ​​Templet i Jerusalem i det 2. århundrede f.Kr.

Fejringen af Hanukkah varer i otte dage og involverer at tænde et lys på en ni-armet lysestage kaldet en menorah hver aften. Derudover spiser familier traditionelt mad, spiller spil og giver gaver til hinanden.

Kwanzaa

Kwanzaa er en helligdag, der fejres i USA og andre lande med afrikansk-amerikanske samfund. Det fejres fra den 26. december til den 1. januar og er en tid til at fejre afrikansk kultur og arv.

Kwanzaa blev oprettet i 1966 af Maulana Karenga, en professor i afrikansk-amerikanske studier. Det fejres ved at tænde syv lys på en kinara, en lysestage lavet af træ eller keramik. Hver af de syv lys repræsenterer en af de syv principper i Kwanzaa: enhed, selvbestemmelse, samarbejde, ansvar, formål, kreativitet og tro.

Fejringen af Kwanzaa inkluderer også sang, dans, poesi og fællesskabsaktiviteter.

Boxing Day

Boxing Day er en helligdag, der fejres i mange lande, herunder Canada, Australien, New Zealand og Storbritannien. Det fejres normalt den 26. december og er en tid til at slappe af og nyde tid med familie og venner efter julen.

Boxing Day har sin oprindelse i Storbritannien og var oprindeligt en dag, hvor tjenestefolk og arbejdere fik en gave fra deres arbejdsgivere. I dag er det en dag, hvor mange butikker har store salg, og mange mennesker går på indkøb.

Diwali

Diwali er en hinduistisk helligdag, der normalt fejres i oktober eller november, men nogle gange falder den i december. Det er kendt som festivalen for lysene og fejrer sejren af godt over ondt.

Fejringen af Diwali varer normalt i fem dage og inkluderer at tænde lys, dekorere huset, spise lækker mad og give gaver til hinanden. Det er også en tid til at tilbringe tid med familie og venner og bede i templerne.

Link til Globale Helligdage i December

Hvis du vil lære mere om globale helligdage i december, kan du besøge https://globale-helligdage-i-december.dk/. Denne hjemmeside indeholder oplysninger om forskellige helligdage, der fejres over hele verden i december.

Afslutning

December måned er fyldt med helligdage, der fejres over hele verden. Disse helligdage har forskellige traditioner og betydninger, men de alle har til fælles, at de er en tid til at tilbringe tid med familie og venner, give gaver og sprede glæde. Uanset hvilken helligdag du fejrer i december, ønsker vi dig en glædelig tid.